Zona
Fotolia 62097097 xs

OPREZNO S MLIJEKOM

Protivnici mlijeko nazivaju nezdravom tekućinom koja nastaje iz nezdravih životinja. Mlijeko nije više ono što je nekada bilo, Saznajte više.

Mlijeko i mliječne prerađevine bile su sastavni dio čovjekove prehrane od samih početaka zabilježenih u prošlosti. Međutim, danas mnogi smatraju da mlijeko više nije što je nekada bilo. Vrlo često uz ovo mnogima omiljeno piće vežu se brojne negativne konotacije. Za takve konotacije se smatra da proizlaze ili iz samog mlijeka ili iz načina na koji se mlijeko dostavlja i prerađuje na korporacijskim farmama diljem svijeta. Najčešće se kod okrivljavanja prerađivanja mlijeka upiru prsti prema pasteriziranju i homogeniziranju ovog pića, jer su ovi postupci poprilično novi u povijesti obrade mlijeka. Neki veći zagovornici protiv ovog pića nazivaju ga nezdravom tekućinom koja nastaje iz nezdravih životinja koje imaju širok spektar opasnih supstanci, kao i onih koje izazivaju mnoge bolesti, što se odražava na zdravlje onih koji ga konzumiraju. Kravlje mlijeko, obično ili organsko, sadrži 59 aktivnih hormona. Prema podacima, od tih hormona jedan je iznimno jak hormon rasta. Upravo taj hormon je identičan kod krava i ljudi. Ako se uzme u obzir da je taj hormon gorivo za rast, on prilično pogoduje rastu stanica raka. Određena skupina liječnika smatra da je upravo taj hormon odgovoran za ubrzan rast postotka oboljelih od raka dojki i prostate, ali da bi se ubrzo moglo potvrditi i da je odgovoran i za sva ostala oboljenja od raka. Postoje i nagađanja da se radi na ubrzavanju tog hormona, točnije stvaranju mogućnosti da još više potiče rast kad ga se unese u tijelo. Također, mnogi nisu niti svjesni koliko masnoća sadrži mlijeko. Primjerice, 54% pretilih Amerikanaca ne razumiju da su mlijeko, sladoled, sir i jogurt, kao i ostali mliječni proizvodi, značajan uzrok njihove debljine i problema sa zdravljem.

Nagađanja o mlijeku je puno. Koliko će netko vjerovati u njih stvar je vlastitog izbora. No, nije na odmet imati informacije o ovom sveprisutnom proizvodu s više strana.

Pogledajte video :

Arhiva