Zona
Fotolia 52022821 xs

ONO SMO ŠTO JEDEMO

Uvidi davnih civilizacija potvrđeni su današnjom prehrambenom znanošću. Cjelovitost različitog voća fantastičnom kreacijom prirode može se povezati sa zdravljem. Donosimo vam par primjera potpisa prirode u voću. Saznajte više.

ZAPANJUJUĆI UVIDI PROŠLIH CIVILIZACIJA POTVRĐENI SU DANAŠNJOM PREHRAMBENOM ZNANOŠĆU.

EVO SAMO NEKOLIKO PRIMJERA POTPISA CJELOVITOSTI VOĆA


NAREZANA MRKVA NALIKUJE LJUDSKOM OKU. ZJENICA, ŠARENICA I LINIJE KOJE SE ŠIRE IZGLEDAJU BAŠ KAO LJUDSKO OKO....I DA...ZNANOST DANAS DOKAZUJE DA MRKVA POJAČAVA PROTOK KRVI KAO I FUNKCIJU OKA.RAJČICA IMA ČETIRI KOMORE I CRVENE JE BOJE. SRCE JE CRVENE BOJE I IMA ČETIRI KOMORE. SVA DOSADAŠNJA ISTRAŽIVANJA POKAZUJU DA SU RAJČICE ČISTA I PRAVA HRANA ZA SRCE I KRV.


BOBICE GROŽĐA VISE U GROZDU KOJI IMA OBLIK SRCA. SVAKA BOBICA NALIKUJE KRVNOJ STANICI I SVA DOSADAŠNJA ISTRAŽIVANJA POKAZUJU DA JE GROŽĐE DOBRA HRANA ZA SRCE I VITALNA HRANA ZA KRV.ORAH NALIKUJE MALOM MOZGU, LIJEVOJ I DESNOJ HEMISFERI MOZGA, GORNJI CEREBRUM I NIŽI CEREBELLUM. ČAK SU I BRAZDE I UTORI NA ORAHU NALIK ONIMA NA MOZGU. ZNAMO DA ORAH POMAŽE U RAZVOJU PREKO 3 TISUĆE NEUROTRANSMITERA KAKO BI MOZAK MOGAO FUNKCIONIRATI.GRAH ZAPRAVO LIJEČI I POMAŽE U OČUVANJU FUNKCIJE BUBREGA I DA....I NALIKUJE BUBREGU.

CELER I RABARBARA NALIKUJU KOSTIMA. OVA VRSTA HRANE POSEBNO "CILJA" SNAGU KOSTIJU. KOSTI IMAJU U SEBI 23% NATRIJA, A TOLIKO GA IMA I OVA HRANA. AKO NEMATE DOVOLJNO NATRIJA U TIJELU, TIJELO GA IZVLAČI IZ KOSTIJU TE ONE POSTAJU KRHKE. OVA VRSTA HRANE NADOPUNJAVA POTREBE KOSTIJU TIJELA.


PATLIĐAN, AVOKADO I KRUŠKE "CILJAJU" NA ZDRAVLJE MATERNICE I GRLIĆA MATERNICE KOD ŽENA - NALIKUJU UPRAVO TIM ORGANIMA. DANAŠNJA ISTRAŽIVANJA POKAZUJU AKO ŽENA POJEDE JEDNOM TJEDNO JEDAN AVOKADO, URAVNOTEŽUJE HORMONE, DJELUJE NE TEŽINU I SPRIJEČAVA RAK GRLIĆA MATERNICE. KAKO LI JE TO MUDRO..?..POTREBNO JE TOČNO 9 MJESECI KAKO BI AVOKADO NARASTAO DO ZRELOG VOĆA. U SVAKOJ OD NEVEDENIH NAMIRNICA POSTOJI 14000 PREHRAMBENIH SASTOJAKA ( MODERNA JE ZNANOST PROUČILA I IMENOVALA NJIH SAMO 141).

SMOKVE SU PUNE SJEMENKI I DOK RASTU, VISE U PARU. SMOKVE POVEĆAVAJU POKRETLJIVOST MUŠKIH SPERMIJA I POVEĆAVAJU BROJ SPERMIJA TE SU DOBRE KOD PREVLADAVANJA STERILITETA.SLATKI KRUMPIR ILI BATAT IZGLEDA KAO GUŠTERAČA I ZAPRAVO REGULIRA RAZINU ŠEĆERA (GLIKEMIČKI INDEKS) KOD DIJABETIČARA.


MASLINE POMAŽU KOD ZDRAVLJA I FUNKCIJA JAJNIKA.


GREJP, NARANČA I DRUGO CITRIČNO VOĆE NALIKUJE ŽLIJEZDAMA KOJE SE NALAZE U DOJKAMA KOD ŽENA I ZAPRAVO POMAŽU ZDRAVLJU GRUDI I PROTOKU LIMFE OKO NJIH.LUK NALIKUJE STANICAMA TIJELA. DANAŠNJA ISTRAŽIVANJA POKAZUJU DA LUK POMAŽE U ČIŠĆENJU OTPADNOG MATERIJALA IZ TJELESNIH STANICA. STVARA ČAK I SUZE KOJE ISPIRU EPITELNI SLOJ OKA.

Arhiva