Zona
Fotolia 76019556 xs

INDIGO DJECA

Riječ je o izrazito mudroj i naprednoj djeci, koja uz to jako malo spavaju, hiperaktivna su i zrelija od svojih vršnjaka.svakom roditelju njegovo dijete najbolje, pa stoga i vjeruju u posebnost, i indigo nijansu, baš svog "odabranog potomka".

Činjenica je da nisu sva djeca ista, neka su mirnija, neka hiperaktivna, a neka naprednija od ostalih. No žive li među nama i neka posebna djeca koja su među laicima neshvaćena? Već se godinama koristi termin indigo djeca kao naziv za djecu koja su na svijet došla s misijom da pomognu čovječanstvu, a sama ideja je popularizirana knjigom iz 1998. godine "Indigo djeca: stigli su novi klinci".

Povijest spominje više napredne djece koja su odmalena pokazivala iznimnu razboritost i snažnu želju da pomognu čovječanstvu, a i razne religije štuju bogove koji su još kao djeca pokazivali iznimne duhovne sposobnosti. Krišna je primjerice na slikama prikazivan u plavoj boji, jer mu je kod rođenja tijelo bilo prekriveno intenzivnoj bojom indiga, a tu su i Guatama Buddha, Isus Krist i mnogi drugi. Indijanci su također prepoznavali duhovno superiornu djecu, koju su nazivali Djeca Sunca. No o indigo djeci se trenutačno mnogo priča, zbog toga što živimo u vremenu kad se navodno rađa izuzetno puno takve djece, pa ih na svijetu navodno u ovom trenutku ima između 15 i 20 milijuna.

Tko su indigo djeca?

Indigo djecu se može prepoznati po boji njihove aure, koja je indigo plave ili ljubičasto-tamnoplave boje. Indigo boja je u auri posebna je po tome što predstavlja čeonu čakru, odnosno tzv. treće oko, energetski centar za posebno razvijene psihičke sposobnosti, poput čitanja misli. Riječ je o izrazito mudroj i naprednoj djeci, koja uz to jako malo spavaju, hiperaktivna su i zrelija od svojih vršnjaka. Često im je dijagnosticiran poremećaj hiperaktivnosti. Stručnjaci smatraju da se liječenjem hiperaktivnosti indigo djeca udalje od svoje misije zbog koje su poslani na Zemlju, te izgube svoje sposobnosti.

Indigo djeca često se sjećaju prethodnih života i osjećaju se neshvaćenima u ovom svijetu. Imaju velike prodorne oči koje hipnotiziraju i iza kojih se krije stara duša. Ali bitno je istaknuti da se ne radi o djeci koja mogu izvoditi čuda, već o izuzetno produhovljenoj djeci, svjesnoj svoje misije, koja se ponašaju kao tješitelji, vođe i zaštitnici, čime već u najranijoj dobi zbunjuju svoje roditelje.

Karakteristike indigo djece

Indigo djeca osjećaju se kao mali kraljevi i tako se i ponašaju, a čude se ako to drugi ne vide. Često kažu roditeljima tko su, a budući da imaju problema s autoritetom i traže objašnjenja za djela koja se od njih traže, ne nasjedaju na prijetnje, niti im se može nabiti osjećaj krivnje, tako da tradicionalne disciplinske mjere kod odgoja takve djece rijetko kad funkcioniraju. Uvijek vide bolja rješenja za neke probleme, te se najbolje osjećaju kad su sa svojom "vrstom". Imaju visok stupanj inteligencije i posjeduju snažnu volju, te su tvrdoglavi, ali kreativni.

Intuitivni su, a ponekad vide i anđele ili preminule ljude. Mogu razviti sklonost ovisnosti, te biti ili agresivni ili iznimno krhki. Lako se dosađuju, skloni su nesanici i zna ih hvatati depresija, a kad sanjaju često sanjaju astralna tijela kojima putuju svemirom. Traže trajna prijateljstva i lako se vežu za druge ljude, pogotovo zato što posjeduju iznimnu emocionalnu inteligenciju, pogotovo ako su smireni, opušteni i sigurni u sebe. Empatični su, što im zna stvarati probleme, jer ne znaju s čijim se problemima nose, da li sa svojima ili tuđima. Također su povezani sa spiritualnom dimenzijom, te često nisu svjesni da ostali ljudi ne doživljavaju svijet na isti način kao i oni.

Što se tiče hrane, indigo djeca uglavnom vole mliječne proizvode, sir i sladoled, ali ne i kravlje mlijeko, jer su često na njega alergični, a i općenito su skloni raznim alergijama i bolestima. Smiruje ih slušanje barokne glazbe, te nemaju predrasuda prema seksualnim sklonostima drugih, a oni sami ljubav vode više dušom nego tijelom.

Generacije indigo djece

Alfa generacija je prva generacija indigo djece. Rođeni su između 1958. i 1968. godine. Njihova je aura plavo-zeleno-ljubičaste boje s mentalnim oker odsjajem. Ti slojevi aure im služe kao svojevrstan štit od okoline. Alfa generacija indigo djece još se eod djetinjstva osjeća drugačije od ostalih, no najčešće se pokušavaju uklopiti s ostatkom društva. Tek kad dovoljno mentalno sazriju doživljavaju "buđenje" i shvate svoju pravu misiju. To se događa između 1986. i 1996. godine odnosno u njihovoj 28. ili 29. godini života. Razdoblje "buđenja" za njih je teško, jer prolaze kroz razne poteškoće, bolesti i izazove da bi se na taj način vratili svojoj "pravoj" misiji.

Kasne tridesete za alfa generaciju predstavljaju razdoblje oporavka, kad testiraju svoju intuiciju i uče se vjerovati svojim psihičkim sposobnostima. Nakon tog razdoblja indigo djeca, tj. tad već odrasli ljudi, često se počnu baviti reikijem ili nekim drugima alternativnim tehnikama. Alfa generacija indigovaca danas prelazi u Oktarin fazu.

Beta generacija obuhvaća indigo djecu rođenu između 1968. i 1978. godine. Ovoj aure ove generacije je plavo-zeleno-ljubičasti. Mentalni oker se kod njih ne primjećuje. Oni svoje sposobnosti bude između 1996. i 2006. godine također u svojoj 28. ili 29. godini. Za njih je specifično da izgledaju puno mlađe od svoje prave dobi, čak i u starosti.

U gama generaciju spadaju indigo djeca rođena između 1978. i 1988. godine. Za njih je karakteristično da imaju minimalan zaštitni sloj aure, a ako ga imaju onda je ljubičast s naznakama oktarina. Indigo djeci gama generacije najčešće je dijagnosticiran poremećaj hiperaktivnosti. Razdoblje buđenja za njih je između 2006. i 2016. godine, a u oktarin fazu ulaze u kasnim četrdesetim.

U delta generaciju spadaju čista indigo djeca izražajno indigo plave boje, a neki izuzeci imaju još i oktarin sloj. Rođeni su između 1988. i 1998., a "buđenje" za ovu generaciju biti će između 2016. i 2026. godine, tj. u njihovoj 28. ili 29. godini. Spadaju u izraženije hiperaktivce, no vole prirodu koja im vraća unutarnju ravnotežu i mir. Takva djeca bi trebala minimalno gledati televiziju, te izbjegavati električne instalacije i aparate, da bi se umirila. Imaju teško djetinjstvo, skloni su drogama, alkoholu i suicidalnom ponašanju.

Omega generacija je posljednja generacija indigo djece. Uključuje djecu rođenu u razdoblju od 1998. do 2008. godine. Pretpostavlja se da je to zadnja generacija čistih indigovaca. Smatra se da će imati izuzetno teško djetinjstvo. Postoji opasnost od teških oboljenja i povlačenja od vanjskog svijeta poput autizma ili Aspergerova sindroma, a među njima je i velika stopa smrtnosti. Mnogi od njih su djeca indigovaca, ili reinkarnacija prerano preminulih predstavnika alfa i beta generacije indigo djece. Nakon 2036. godine pretpostavlja se da će se rađati znatno manje indigo djece.

Kristalna djeca

Neki autori opisuju posebnu vrstu indigo djece koju nazivaju kristalna ili oktarin djeca. Riječ je o hipersenzibilnoj djeci rođenoj bez ikakvih zaštitnih mehanizama i štitova. Opisuju ih kao veliku hodajuću antenu koja upija sve psihičke, fizičke, mentalne, emotivne, elektromagnetske, toplinske i druge ostale vibracije svega što ih okružuje, što je poznato i kao oktarin faza. Oni se povlače u sebe, ne bi li izbjegli negativnosti koje ih okružuju, a njihov autizam je svojevrsni mehanizam samozaštite.

Mnoga od te djece umiru u ranoj dobi, jer se nisu sposobna nositi sa zvukovima i vibracijama koje ih okružuju. Svako indigo dijete prođe kroz oktarin fazu, ali tek u razdoblju zrelosti kad se s njom znaju nositi. No kristalna djeca se rađaju u oktarin fazi, za koju su u toj ranoj dobi još preosjetljiva.

Posebnost indigo djece

Indigo djeca navodno imaju drugačiju DNK strukturu od običnih ljudi, a neki liječnici tvrde da imaju i nešto drugačije organe, primjerice mozak. Jedna od legendi o indigo djeci tvrdi da su oni došli na Zemlju s planete Andromede, pa ih neki smatraju izvanzemaljcima, dok ih drugi uspoređuju ih s anđelima u ljudskom obliku. Oni smatraju da je misija takve djece da povedu čovječanstvo k većoj razini svijesti, da uvedu mir, pravdu i jednakost na zemlji.

Mnogi stručnjaci smatraju da se 90% djece u dobi do 9 godina može okarakterizirati kao indigo dijete, pa im nije jasno po čemu su toliko posebni, dok oni koji proučavaju aure tvrde da je riječ o zaista rijetkom fenomenu. Jesu li indigo djeca obična hiperaktivna i maštovita djeca, izvanzemaljci ili spasitelji Zemlje, te hoće li uspjeti spasiti svijet i uvesti red na globalnoj razini, bit će jasno tek nakon što i posljednja generacija indogovaca prođe kroz "buđenje". Dotad, mnogi će i dalje ustrajati u uvjerenju da je ionako riječ o "normalnoj" djeci, koja su baš kao i sva druga, s tim da je, normalno, svakom roditelju njegovo dijete najbolje, pa stoga i vjeruju u posebnost, i indigo nijansu, baš svog "odabranog potomka".

Arhiva