Zona
Fotolia 72398745 xs

WIFI I MOBITELI - ZRAČENJE OPASNO PO ZDRAVLJE

Ne trebamo mi sami telefonirati mobitelom, dovoljno je da netko u blizini nas telefonira i mi smo pod utjecajem zračenja.Za djecu nije preporučljivo telefonirati mobitelom, jer se njihov mozak još nije potpuno razvio.

Telekomunikacijske kompanije zanemaruju znanje potrošača. Jedino im je važno da njihovi proizvodi budu na što većem tehničkom stupnju. Međutim, mogući negativni utjecaji korištenja tih proizvoda na zdravlje su vrlo upiti. Znanstvenici koji sprovode te studije nisu nezavisni već rade za telekomunikacijske kompanije. Zračenja mobitela se ne testira na ljudskim tijelima, već na lutkama. Također, te studije obično traju prekratko. Ako u prvih 5 godina svakodnevne upotrebe mobitela nije bilo nikakvih simptoma nekih bolesti, to ne znači da ih neće biti ni poslije. Osim toga, ne trebamo mi sami telefonirati mobitelom. Dovoljno je da netko u blizini nas telefonira i mi smo pod utjecajem zračenja. Činjenica je da mobitel zrači i kada se ne telefonira njime. Sve više i više ljudi postaju alergični na elektrosmog. Poznati su slučajevi u Finskoj. Simptomi su zaboravljanje, problemi s koncentracijom, drhtanje, grčevi, zujanje u glavi, besanica, osim toga moždani udar nastupa sve ranije. Te osobe su mjerile na određenim mjestima opterećenost elektromagnetnim zrakama i dokumentirali svoje simptome koji su uvijek bili veći i drastičniji sukladno s većim izmjerenim vrijednostima elektromagnetnog zračenja. Ljudska tijela absorbiraju visokofrekventna valna područja. Ljudsko tkivo pri tome poprima toplinu. Poprimljena energije se označava kao specifični stupanj absorbiranja i mjeri se u Wattu po kilogramu. Osobe koje su osjetljive na elektrosmog, budu dijagnosticirane kao psihički bolesne. Profit od toga onda ima farmaceutska industrija.

Što se tiče mobitela, 2007. godine su potrošači kupili 990 milijuna, 2008.godine su bile već 1,2 milijarde i tendencija raste. Svi oni imaju male antene i prže nam dok pričamo preko njih naš mozak. Preporučuju se mobiteli s niskim SAR-faktorima (specifična rata absorbiranja), iz tog razloga, jer živčane stanice u mozgu informacije prenose pomoću električnog strujanja i napona, tako da zračenje iz mobitela negativno utječe na prerađivanje informacija u mozgu. Rizik za naše zdravlje je još veći, kada imamo loš prijem. Također, za djecu uopće nije preporučljivo telefonirati mobitelom, jer se njihov mozak još nije potpuno razvio.

Pogledajte video

Arhiva