Zona
Fotolia 67224318 xs

ZAKONITOSTI OSOBNE EKSPANZIJE

Svaki napredak i svako kvalitetnije funkcioniranje zahtijeva našu pozornost.Život kakav želimo živjeti je nemoguće "tek tako" dobiti. Da bismo živjeli kroz takvu strukturu, na njoj trebamo i poraditi. Tranceframing škola je pouzdan način da ostvarite kvalitetnu životnu strukturu.

U glavama mnogih leže uvjerenja koja su duboko ukorijenjena, da će im se život promijeniti nekom vanjskom silom i utjecajem.

Ta uvjerenja su bliska ovakvim razmišljanjima:

* zaradit ću hrpu novca bez da išta uložim*
* sudbina će mi donijeti kvalitetnog partnera
* smirit će se situacija u obitelji, treba samo proći vremena
* iduće godine će mi se život promijeniti
* odnosi u životu će mi se poboljšati sami od sebe


U podlozi ovakvih izjava leži nesvjesnost u svezi funkcioniranja životnih principa. Ništa se u životu neće poboljšati samo od sebe. Svaki napredak i svako kvalitetnije funkcioniranje zahtijeva našu uključenost, jer naša uključenost usmjerava naš život. Postoji mogućnost življenja bez naše involviranosti, ali tada ne živimo svoj život zato što ne upravljamo mi njime već okolnosti. Ako nismo gospodari svog života, ne možemo ga niti živjeti na najbolji mogući način. Tada se javljaju uvjerenja slična ili ista onima navedenim na početku teksta.

Život kakav želimo živjeti je nemoguće "tek tako" dobiti. Da bismo živjeli kroz takvu strukturu, na njoj trebamo i poraditi. Prije svega trebamo odrediti: što je to što želimo raditi te na koji način želimo provoditi svoje vrijeme? U definiranju ovakvih stvari nije poželjno raditi kompromise. Svaki kompromis udaljava nas od definicije "najboljeg života". Naravno, najbolji život za jednu osobu ne mora biti najbolji za drugu.

Potrebno je osvijestiti što uistinu volimo i slijediti svoj instinkt. Na taj način se možemo držati svojih istinskih želja i onoga za što vjerujemo da zaslužujemo na način za koji vjerujemo da ih zaslužujemo. Živjeti život koji želimo i za koji vjerujemo da ga zaslužujemo stavlja nas u komfornu poziciju u kojoj svaki trenutak postaje užitak. Upravo iz razloga što većina ne živi svoj život iz snova, postoji toliko nezadovoljstva, negodovanja i frustracije u svijetu. Iz takve pozicije nije moguće osjetiti životnu radost, entuzijazam i ljubav prema životu.

No, što znači živjeti najbolji život? Kad bismo pokušali to definirati, što bi to značilo? Pa živjeti svoj najbolji život znači slijediti svoju svrhu, svoju istinu, jer jedino život ispunjen istinom može biti život koji ispunjava. Dakle, ako ne živimo na takav način, sve oko nas će nam na neki način ukazivati na to. Prije svega zaključit ćemo da smo na "krivom putu", po svom unutarnjem stanju. Kako? Tako što ako prebacimo pozornost na sebe iznutra te tamo pronađemo razne nelagodne senzacije, znat ćemo da nešto nije u redu.

Svi mi imamo svoje ciljeve i želje pa nam stoga to treba biti primarno u načinu provođenja vremena. Pozornost nam konstantno treba biti na tome. Prepreke na našem putu prema ostvarenju ciljeva predstavljaju kušnje koje iskušavaju našu ustrajnost i predanost vlastitim vrijednostima. Zbog toga je vrlo bitno da nikada ne odustajemo. Ako smo sigurni da je ono što želimo ostvariti ono pravo, tada ćemo ići prema tome bez obzira na sve. Eventualno ćemo napraviti određene preinake, ali to će biti samo dio fleksibilnosti našeg velikog plana.

Kad naiđemo na neku prepreku puno je jednostavnije odustati od svega, nego biti uporan i nastaviti prema naprijed. Kao što već svi znamo, za sve na ovome svijetu postoji razlog, pa tako i za moguće prepreke na koje možemo naići. Ali to nas ne treba obeshrabriti. Iz svake savladane prepreke izaći ćemo veći i jači. Uvjerenje da nikad ne odustajemo s vremenom donosi izvanredne rezultate. Osim što nas čini snažnijima, hrabrijima i odlučnijima, ono nam donosi i ogromnu sreću iz razloga što svakim korakom postajemo bliže životu kakvog smo oduvijek željeli.

Na koji način se preispitati u kojoj mjeri živimo život iz snova?

Većina od nas je fokusirana na svoje slabosti, nedostatke i sve ostalo što ulazi u kategoriju negativnog gledanja na vlastitu osobnost. To je prvi razlog zašto nam život ne ide na način na koji bismo htjeli da ide. Jesmo li se ikad zapitali jesmo li zapravo loši u nečemu zato što to nije dio naše prave prirode, a ne zato što imamo neku manu? Naravno postoji i mogućnost da u nečemu nemamo dovoljno iskustva, ali ako mimo toga, i svih ostalih tehničkih razloga, osjećamo napor dok nešto činimo jesmo li mi uistinu stvoreni za to? Zanimljivo pitanje.

Zašto si uopće postavljati ovakvo pitanje? Zato što stvari koje proizlaze iz naše prave prirode činimo s lakoćom, bez napora, tenzije i bilo kakvog problema. Takve stvari teku kroz nas dok ih stvaramo i dok ih izvodimo, jer su takve stvari dio nas, a kad je nešto dio nas tada energija može slobodno teći. Zbog toga je puno pametnije fokusirati se na svoje kvalitete, potencijale i talente te njih kultivirati. I tada možemo naići na napor, ali tu se radi samo o tenziji koja je normalna u početnoj fazi dok se prilagođavamo te je se puno brže možemo riješiti.

Mnogi su zaboravili na svoju strast. Ovdje se misli na onaj dinamični, tečni impuls koji isijava iz nas i koji pokreće stvari. Impuls koji se javlja kad nešto radimo iz dubine duše. Biti u kontaktu sa svojom strašću je najvažniji čimbenik u kreiranju željenog života. Kako ju dokučiti? Vrlo jednostavno – što nam stavlja osmijeh na lice dok to činimo? Što nam stvara osjećaj uzbuđenja? Odgovori na ova pitanja su smjernice prema kojima trebamo početi živjeti. Znatiželja je idući segment koji treba usvojiti. Ona nas nagoni da istražujemo, da stječemo nova znanja, da se mijenjamo, da pokušamo nešto novo. Prema čemu god osjetimo znatiželju, znači da nas jedan dio nas zove da ga istražimo. Prihvatiti, to je najbolje rješenje. A da bismo do onoga što želimo istražiti došli, trebamo slušati sebe. Znatiželja vodi do učenja, a učenje vodi do napretka.

Životni prosperitet neće se dogoditi sam po sebi. Naša uvjetovanost je glavna i osnovna prepreka, uvjetovanost različitim filterima koji determiniraju našu realnost. Da biste ih nadvladali potrebno je zakoračiti u dijamantnu realnost. Jedan od vrlo učinkovitih načina da ovladate s time je steknete znanja i vještine koje vam to omogućuju, Tranceframing škola vam to omogućuje..

Arhiva