Zona
Universe 1351865 1920

UM - NAJVRIJEDNIJE BOGATSTVO KOJE POSJEDUJEMO

Moć uma i njegovo bogatstvo vam je na raspolaganju u onoj mjeri u kojoj ga poznajete. Kada je otvoren njegov potencijal je beskrajan. Saznajte više.

Um svakog čovjeka je neizmjerno moćan. Njegova moć i bogatstvo vam je na raspolaganju u onoj mjeri koliko ga poznajete. Kada usmjerite svoju pažnju i fokus u upoznavanje vlastitog uma možete ostvariti sve što želite. Misli, osjećaji, želje, vaša percepcija, rituali, navike, karijera i odnosi s ljudima, vaša svjesnost proizlazi iz uma. Njegovo bogatstvo je beskonačno, a kada je otvoren vraća vašem životu radost i uzbuđenje jer svaki trenutak je nova mogućnost.

Otvoren um - neiscrpan izvor zadovoljstva

Otvoren um istražuje i ekspandira se svakim udisajem, svakim pokretom, svakom mišlju i osjećajem. Koliko mogućnosti vidite, koliko ideja realizirate ovisi o tome koliko je otvoren i kvaliteti znanja koje ste tijekom života prikupili.


Otvorenim umom uživate u drugačijim pogledima na svijet jer ne osuđujete i ne prosuđujete dali vam se nešto sviđa ili ne sviđa, dali je dobro ili loše što omogućava da sebe vidite i doživite na novi način, da okolnosti ili probleme sagledate iz druge perspektive.


Otvorenim umom ostavljate mogućnost za nova znanja, nove perspektive i znate da uvijek imate još puno toga za otkriti i naučiti. Tako stvarate prostor za osobni napredak i rast, prostor za ekspanziju.
Otvoren um je strpljiv i ima razumijevanja za različitosti i zna da je unikatan jer ne postoji niti jedna osoba na svijetu koja vidi, čuje i živi na vaš način. Ta spoznaja obogaćuje svijet vašom jedinstvenom perspektivom a kada znate svoju vrijednost cijenite i poštujete perspektivu svakog ljudskog bića iako je možda potpuno drugačija od one u kojoj ste odrasli. To je platforma za ljubav.

Platforma za ljubav

Otvoren um voli i prihvaća različitosti jer prihvaćate i volite sebe. Iz uma proizlazi zadovoljstvo i tuga, radost i bol. Sve su to jednako vrijedne i važne emocije kako bi uživali u životu u potpunosti. Prihvaćanjem sebe, svega što mislite, osjećate i želite otvarate se brojnim mogućnostima, idejama i rješenjima. Tada uživate u istraživanju jer se istraživanjem razvijate i prihvaćate ideje koje možda nisu u skladu s onim što znate ali su jednako vrijedne jer su proizašle iz ljudskog uma. Tako postajete otvoreniji i spremniji prihvaćati i realizirati vlastite ideje i koncepte.

Vaša vizija, vaš je doprinos!

Otvoren um važna je komponenta razumijevanja i zadovoljstva. Kako bi živjeli ispunjen i opušten život potrebno je poznavati i razumjeti svoj um i svoja ponašanja. Rijetko tko svjesno izabire biti nezadovoljan ili nesretan ali često je to primarno stanje postojanja. Kako bi mogli birati svoje osjećaje i situacije u kojima se nalazite prva i najvažnija komponenta je upravo otvoren um. Postoje mnoga znanja koja niste naučili u školi ili kroz život jer je kvaliteta misli ograničena poznatim načinima razmišljanja i postojanja. Na osnovu tih znanja stvorili ste svijet u kojem živite a da bi mogli prepoznati nove ideje, konstruktivne tehnike i razvili vještine kojima će te ih primijeniti otvoren um je baza.

Imati vlastito iskustvo a ne samo vjerovati ono što ste čuli važno je jer se tako otvarate novim informacija koje stvaraju nova, bogatija iskustva oplemenjena autentičnošću i originalnošću.

Kada vidite i doživljavate svijet na svoj način dajete jedinstveni potpis svemu što radite. Nitko drugi ne može doživjeti svijet na vaš način niti vidjeti vašim očima. Ta jedinstvena perspektiva doprinosi i daje dodatnu vrijednost cijelom sustavu i svijetu što uvećava vašu urođenu kreativnost. Vaša vizija, vaš je doprinos! Otvorenim umom realizirate ideje kojima inspirirate sve oko sebe a ponajviše vas same čime uvećavate motivaciju i samopouzdanje.

Najveće i najvrijednije bogatstvo, vaš um, uvijek vam je na raspolaganju ako se odlučite upoznati ga i otvoriti se novim načinima percepcije sebe i života.

Autorica teksta je Ivana Song, stručnjakinja za razvoj osobnih i sistemskih potencijala, više o njezinom radu saznajte ovdje

Arhiva