Zona
Tajne%20svj.piramida

TAJNE SVJETSKIH PIRAMIDA

"Piramide su izvorno proizvodile energiju visoke frekvencije. Pi znači val visoke frekvencije. Ra je zvuk spirale. Mi znači skupljanje, privlačenje. Do označava veliku zgradu. Pi-ra-mi-do. Piramida skuplja snagu svemira. Saznajte više.

Opća enciklopedija definira piramide kao monumentalne kamene grobnice egipatskih faraona, izgrađene na kvadratičnoj osnovi s ukošenim stranama, koje na određenoj visini završavaju šiljkom. U njima je sadržano kompleksno znanje astronomije, sakralne geometrije, matematike i sjajnih arhitektonskih, umjetničkih i građevinskih umotvorina. Iako su nas u školi učili da su piramide bile velike grobnice u kojima su pokapani faraoni, neki istraživači zaključili su nakon višegodišnjeg istraživanja da je njihova svrha bila potpuno drugačija.

Mnogi tako danas smatraju da su piramide zapravo bile industrijska postrojenja, točnije strojevi koji su na neki način pretvarali zemljinu tektonsku energiju, tj. energiju potresa i gibanja kore u drugu vrstu energije koja je tadašnjoj civilizaciji bila potrebna. Naime, prema nekim neortodoksnim istraživačima, egipatska je civilizacija bila puno razvijenija, nego što se misli. To dokazuje nivo obrade materijala, u ovom slučaju kamena, do granice od 0.2 milimetra, što se ne može postići ni danas tek tako, već bi trebalo oko 27 godina da se samo iskleše i prenese toliki kamen.

Piramide su uz to izvorno proizvodile energiju visoke frekvencije, tvrdi Michio Kushi, svjetski poznati stručnjak orijentalne medicine i jedan od najvećih popularizatora makrobiotike.
"Piramide su izvorno proizvodile energiju visoke frekvencije. Pi znači val visoke frekvencije. Ra je zvuk spirale. Mi znači skupljanje, privlačenje. Do označava veliku zgradu. Pi-ra-mi-do. Piramida skuplja snagu svemira. Energija dolazi iz zemlje. Dvije trećine od vrha piramide i na jednu trećinu od dna nalazi se spremište energije. Odatle se prirodno, automatski proizvodi energija kojom se opskrbljuje okolina i potiče prirodan rast biljaka i usjeva"

Ustroj piramida pokazuje da su one bile nešto što bismo u današnje vrijeme zvali pretečom lasera, jer je čovječanstvu prije otkrivanja lasera bio poznat koherentni izvor mikrovalnog zračenja, što su proizvodile upravo piramide. One su naime koristile zemljine vibracije koje su se zahvaljujući frekventnim modulatorima pretvarale u druge vrste energije. U velikim galerijama piramida postojali su rezonatori koji su podizali frekvenciju na zvučni nivo da bi se zatim iz kraljeve odaje, gdje su bile smještene rezonantne kutije, cijelo postrojenje ispunilo vodikom. On se pak u prvo vrijeme dobivao miješanjem podzemnih i nadzemnih voda (što je znanje koje se poslije jednostavno izgubilo), a u njemu se na osnovi električnih izboja iz granita pobuđivalo atome i stvarao snop mikrovalnog zračenja.

Ako su Egipćani zaista raspolagali tolikim količinama energije, oni su je navodno uglavnom bežično prenosili da bi pomagali svojim strojevima koje su koristili pri rezanju kamenja, natapanju i zemljoradnji. Osim toga, piramida je imala i regulacijski utjecaj, kao što danas imamo kod gromobrana koji odvode električni naboj iz oblaka tako da smanjuje mogućnost udara groma, tako je i u to vrijeme piramida na neki način navodila seizmičku energiju zemlje i smanjivala mogućnost potresa.

A kako su tako napredna saznanja uspjela nestati, objašnjava Michio Kushi:
"Mislim da se prije 13 000 godina dogodila velika katastrofa. Hladna klima zamijenila je toplu, a topla hladnu. U toj je velikoj katastrofi potonula i Atlantida, nastali su novi kontinenti i slično. Tada je nestala drevna civilizacija. Prije te katastrofe imali smo jedan svijet čije podrijetlo i danas možemo pratiti kao i stare piramide koje su ostale u prirodnom obliku planine i kamenih ostataka. Na planetu je nekad bilo mnogo tih drevnih civilizacija. Imale su jedan zajednički svijet koji se temeljio na korištenju prirodne energije svemira i zemlje. Naša se kultura također temelji na tome, a ne na iskapanju nafte i ugljena i njihovu izgaranju. Kad to radimo, onečišćujemo sav zrak, vodu i tlo. Stare su civilizacije izbjegavale takve tehnologije. Služile su se mnogo većim energijama iz svemira, jinom i jangom. Na taj su način proizvodili električnu energiju i stvorili divne civilizacije."

Koliko su točno civilizacija zahvaljujući prirodnim energijama piramide potpomogle stvoriti, mnogima je nepoznato. Naime, većina će ljudi, pri spomenu piramida, najčešće pomisliti na jedno od sedam svjetskih čuda staroga vijeka - Keopsovu, Kefrenovu i Mikerinosovu piramidu - tzv. Gizaški trokut te će im se misli vrtjeti isključivo po sparnom egipatskom području. No, istina je da su piramidalni oblici rasprostranjeni diljem našeg planeta.

Stepenasta piramida faraona Zosera, izgrađena otprilike 2650 godina prije Krista u Sakari južno od Kaira, najstarija je takva građevina u Egiptu. Zanimljivo je da se ona sastoji od šest slojeva, kao i piramide Inka, pronađene na raznim lokacijama u Srednjoj i Južnoj Americi. No sami Inke nisu podizali nove piramide, već su obnavljali i dograđivali postojeće, za koje su rukave morali malo više zasukati njihovi prethodnici - Chavini, Moche i Tiahuanaco. Zadnjim se pak graditeljima na tim područjima smatraju Maye, čija je asteška civilizacija ujedno i graditelj najveće građevine na svijetu (po kriteriju kubičke zapremnine), u Cholulu u Puebli.

I u susjednoj Sjevernoj Americi najvećom pretpovijesnom strukturom arheolozi su imenovali upravo piramidu - Cahokiu. Taj brežuljak u Illinoisu, baze veće i od velike egipatske piramide, dio je kolosalnog kompleksa ruševina koje je izgradila izgubljena indijanska civilizacija. Manji piramidalno-stožasti brežuljci zasigurno su pronađeni još u Arizoni i Montani, dok se šire glasine o istima na Aljasci, Floridi i Bermudskom trokutu.

S druge strane oceana, veći se skup piramidalnih struktura s jednom velikom piramidom, višom od 300 metara, nalazi u provinciji Shensi u Kini. Bijela piramida je druga najpoznatija u Aziji, smještena negdje u Himalayama, a privlačnost joj leži u komadićima kristala kojima je obložen njezin ogroman vrh. U džunglama Kambođe, u Angkori, malo su proučavane lokalne piramide, osim što se zna da su proporcijama slične egipatskim. Zanimljivo bi bilo saznati i ponešto o piramidalnom kompleksu smještenom sjeverno od Olekminska u Sibiru, da ga, u proljeće 1970. godine, s lica zemlje nisu doslovce izbrisale ruske zračne postrojbe.

Neizbrisana piramidalna struktura leži još uvijek na jugu Francuske, a smatra se kako su je izgradili vitezovi templari na povratku iz križarskog rata, dok je Silbury Hill u Wiltshireu 45,8 metara visoka stubasta piramida-brežuljak, slična nekim manjima u Irskoj i Španjolskoj.

Dugo se smatralo da je Australija, uz Antartik jedino područje Zemlje bez piramidalnih struktura, no pronalaskom pet piramida na Novoj Gvineji i jednog piramidalnog oblika na australskoj središnjoj obali, i taj se kontinent našao na popisu željenih istraživačkih destinacija mnogih arheologa. Nažalost, jedno im poprište piramida neće biti dostupno još neko vrijeme.

Naime, 1976. godine na Marsu je otkrivena ogromna piramidalna struktura kilometarskih dimenzija. Petnaestak kilometara od te D&M piramide smjestile su se dvije manje pravilne četverostrane piramide. Kada se zna da je uza sve to nedaleko smješteno i stilizirano ljudsko lice, čitav kompleks nevjerojatno podsjeća na tri piramide i sfingu na Gizaškom platou.

Još se vode polemike oko svrha postojanja samih piramida, pa iako je još uvriježeno mišljenje da su one grobnice ili hramovi, sve češće se čuje mišljenje kako su služile kao rezonatori ili spremišta energije. No, još je intrigantnija činjenica da se za izgradnju moralo služiti naprednim matematičkim i astronomskim proračunima te gotovo nevjerojatnim umijećem zidanja.

Čini se nemogućim da bi civilizacije, razdvojene tisućama kilometara i stotinama godina, nekoliko tona teško kamenje postavljale u slične piramidalne oblike s nepogriješivom preciznošću. Doduše može se sumnjati da je na drugim planetama građevinskim dozvolama raspolagao neki drugi oblik života, koji je potom možda, zbog dobrosusjedskih odnosa, pomogao u gradnji i našim drevnim kulturama.

Arhiva