Zona
People 3350545 1920

ORWELLOVE INVERZIJE

Sve u društvenoj matrici je inverzija. Navođenje na krivi trag, laž. Isto tako je i sa znanjima. Zato, u svom romanu 1984, George Orwell piše:" Rat je mir. Sloboda je ropstvo. Neznanje je snaga". Saznajte više.

Autor članka: Zlatko Olić, stručnjak za razvoj ljudskih potencijala, specijaliziran za sport, posjetite web site ovdje

U mainstream medijima ponekad je vijest: "Probio se zvučni zid i izazvao veliku buku". Kada se postavi pitanje zašto se to radi, nitko ne zna odgovor. Na engleskom jeziku, taj fenomen probijanja zvučnog zida, zove se Sonic Boom.

Probijanje zvučnog zida se dešava kada zrakoplov dosegne brzinu zvuka (ovisno o temperaturi ) od 1152 km/h do 1224 km/h. Tada se stvara poremećaj tlaka neposredno pred zrakoplovom, pa nastaju udarni valovi, koje promatrači na tlu doživljavaju kao prasak.

1947. godine, raketni zrakoplov X-1, prvi je probio zvučni zid. Poslije su to napravili i neki putnički zrakoplovi ( francuski Concorde i ruski Tupoljev Tu-144).

10 000 stvari

Znanje o probijanju zvučnog zida pripada sadržajnim znanjima. Sadržajna znanja daju informacije o nekom fenomenu vanjskog svijeta.Taoisti ih nazivaju znanjem 10 000 stvari. Tako, 10 000 stvari predstavljaju materijalnu raznolikost svemira.

Riječ fenomen dolazi iz grčke riječi "fainomenon", koja označava vidljivu pojavu. Primjer fenomena je i izgaranje šibice. Izgaranje šibice je uočljiva pojava ili događaj, samim time i fenomen, koji se može percipirati putem pet osjetila.

Obrazovni sustav je pun sadržajnih znanja. Stalno se ući o fenomenima materijalnog svijeta, a gotovo ništa o smislu.

Znanje jedne stvari

Znanje jedne stvari je spoznaja, da je sve - jedno. Sve materijalne i nematerijalne stvari u svemiru dolaze iz jednog izvora. Znanje 10 000 stvari, također, dolazi iz te jednote.

Znanje jedne stvari ne ući se u obrazovnom sustavu niti se može naučiti od lažnih autoriteta. Lažni autoriteti su persone, koje su vezane za društvo.

Znanje jedne stvari prenose učitelji, koji su pravi autoriteti. Takvo znanje predstavlja spoznaju. Spoznaja je put, koji nema referentnu točku u prošlosti niti ima konačno odredište u budućnosti. Spoznaja se dešava u sadašnjosti.

Orwellove inverzije

Sve u društvenoj matrici je inverzija. Navođenje na krivi trag, laž. Isto tako je i sa znanjima. Zato, u svom romanu 1984, George Orwell piše:" Rat je mir. Sloboda je ropstvo. Neznanje je snaga".

Rat je mir. Koji je smisao probijanja zvučnog zida? Službeno objašnjenje je: "Borbeni piloti moraju u miru uvježbavati letenje nadzvučnim brzinama, kako bi u borbi bili uspješni". Inverzija je u dijelu teksta koji govori o miru.

Sloboda je ropstvo. Višak znanja 10 000 stvari drži ljude u ropstvu vlastitog uma zato jer su u glavi. Slobodna volja se nalazi u znanju jedne stvari. Izvor znanja jedne stvari nalazi se u hari.

Neznanje je snaga.Znanje jedne stvari je spiritualna snaga. Neznanje jedne stvari je snaga matrice.

Sve je-jedno (The One)

Zna se: kako se služiti mobitelom, koja je razlika između geometrijskog tijela i lika, kako se označava pojedini predmet , kako radi automobil koji se vozi te kako se probija zvučni zid. Ta znanja su važna za kretanje u mayi (matrici), ali puno je važnije biti u spoznaji.

Znanje jedne stvari se ne nalazi u buci vanjskog svijeta, već se nalazi u tišini čovjekovog unutarnjeg svijeta. U tišini praznine nalazi se spoznaja, da je sve- jedno.

Dokle god, ljudi uče znanje 10 000 stvari, a ne spoznaju jednu stvar, njihov život će biti poput probijanja zvučnog zida : jedan veliki Sonic Boom.

Isus reče:"Tko zna sve, a nedostaje mu (tek ta jedna) stvar, sam je manjkav u svemu" - Evanđelje po Tomi.

Arhiva