Zona
Budi promjena

BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI

Neznanje nikako nije nije dobro jer dovodi do samouništenja. Ograničenja u znanju limitiraju razumijevanje stvarnosti i samim time ograničavaju broj mogućih izbora kojih možemo biti svjesni. Znanje je ključ.

Autor teksta je Kris Nelson, autor i vlasnik web portala Evolve Consciousness

"Budi promjena koju želiš vidjeti." Je li to sve? Postoji više od toga.
Postoje ograničenja u nekim aspektima promjene koju možemo manifestirati u sustavu u kojemu živimo. Želimo stvoriti novi način života, no to ne možemo učiniti sami, jer smo svi u ovome zajedno i zajedno stvaramo svijet u kojem živimo. Ono što drugi čine utječe na nas, ono što mi činimo utječe na njih. Njihova djela u stvaranju svijeta nastojati će nadjačati moju sposobnost da stvorim i posložim svoj način života. Indinividua može promijeniti svoj mali lokalizirani svemir, izolirati se, živjeti izvan civilizacije. Individua se može usredotočiti na uživanje, "svoju slobodu" i "svoju istinu", može ignorirati druge ljude u njihovom samouništenju i time posljedično prihvaćati i svoje eventualno samouništenje.
Iako neki od nas znaju gdje žele ići, to još uvijek ne može stvoriti svijet kakav želimo, a to nas sprječava da taj svijet kreiramo na pravi način i da ga zajednički mijenjamo. Moramo pomoći drugima da shvate koji se oblik ponašanja treba zaustaviti.
Takva promjena je limitirana mogućim opsegom promjene u postojećem okviru našeg življenja.
Pomaganje drugima da dođu do točke gdje kritična masa može uzrokovati trajnu promjenu je produktivnija nego izolirani džepovi sporadičnih "promjena", koje ne idu dovoljno duboko po pitanju istine , dok drugi rade na postupnom buđenju ljudi iz kolektivnog stanja kojem smo se svi prepustiti. Izolacija u šumi ili komuni neće riješiti ništa na duže staze. Služenje istini mora biti jedini prioritet.
Usklađivanje s istinom, uz pomaganje drugima da učine to isto, dobar je temelj za promjenu. Ako stvaramo promjenu a pritom smo izolirani, i ne marimo za istinu, te smo samo djelomično usklađeni s prirodnim zakonitostima, to nikako nije dovoljno. Vagon u kojemu smo svi i koji ide prema rubu litice, bez obzira i da ste napravili svoj mali kutak koji je lijep i ugodan za život, jednom će se sunovratit i uništiti sve, čak i vas i vaše potomke, a tada vaša izolirana sloboda i užitak neće imati nikakvu važnost za vas niti za ostatak čovječanstva, te neće izbjeći razvoj izvan predatorske svijesti onih koji dominiraju.
Neznanje nikako nije nije dobro jer dovodi do samouništenja. Ograničenja u znanju limitiraju razumijevanje stvarnosti i samim time ograničavaju broj mogućih izbora kojih možemo biti svjesni.
Znanje je ključ. No znanje se ne može apsorbirati niti razumjeti automatski, za to je potreban proces.

Autor teksta je Kris Nelson, autor i vlasnik web portala Evolve Consciousness

Arhiva