Zona
Fotolia 73212746 xs

BIOCHIPIRANJE LJUDI

Tvrtka Mondex planira zamijeniti novac biočipovima veličine zrna riže koji se po želji mogu ugraditi ili u stražnju stranu desne ruke ili ispod skalpa.Bez novca, bez kartica i bez slobode. Što nam donosi chipiranje i želite li uistinu biti "označeni"?

Iako neke vijesti koje kruže medijima, Internetom i e-mailom nemaju realnu podlogu, ono što ćete upravo pročitati ima podijeljena mišljenja. Tvrtka Mondex planira zamijeniti novac biočipovima veličine zrna riže koji se po želji mogu ugraditi ili u stražnju stranu desne ruke ili ispod skalpa. Istraživanjima u kojima je potrošeno više od milijun dolara pokazalo se da su to jedina dva efikasna mjesta. Međutim, neki smatraju da su ova mjesta krivo određena te da je puno prikladnije staviti čip između ramena ili prema stražnjoj strani nadlaktice. U 13. poglavlju u Knjizi Otkrivenja u Novom zavjetu postoje zapisi koji upućuju na konspirativnu teoriju koja govori o automatiziranim financijskim transakcijama iliti o "žigu s imenom zvijeri".
 
U tom zapisu govori se o tome da nitko neće moći kupovati ili prodavati osim onih koji su prihvatili biti "žigosani" na desnicu ili na čelo. Jesu li ovi zapisi u pravu? Podaci govore da se ovim sustavom koriste oni koji se žele zaštititi od prijevare ili krađe identiteta te da je 20 zemalja uključeno u distribuciju Mondexa. S druge strane, drugi podaci govore da je Mondexova ideja jedva prošla testnu fazu te da se pokazalo iznimno neuspješnom, što pokazuje i primjer Velike Britanije. Iako riječ Mondex znači "novac na tvojoj ruci" (mon=monetary, dex=dexter=right hand side), Mondex se ipak ograđuje od ovih priča jer navodno oni nisu tvrtka koja se bavi čipiranjem ljudi već tehnologijom pametnih kartica.

Bez obzira na podijeljena mišljenja, dobrobit koju ovi čipovi ostvaruju je elektronska shema plaćanja. Naime, ako se odlučite na ugradnju čipa nećete više morati nositi novčanice, kovanice i kreditne kartice sa sobom. Putem čipa ostvaruje se mogućnost pristupa centralnom sustavu koja daje do znanja koliko novca imate na raspolaganju. Uvid u dopušteni iznos bit će na raspolaganju svima kod kojih nešto kupujete. S vremenom, ako ovakav sustav zaživi novac bi mogao u potpunosti nestati ili bi postao vrlo nesigurna valuta na tržištu. Ovaj izum eliminira korištenje novca i kreditnih kartica, ali i oduzima vašu slobodu. Ako je tako, postavlja se pitanje: želite li uistinu biti "označeni"?

Je li sve ovo slučajnost ili nije?

Pogledajte video 

Arhiva