Zona
1 mindfit funkcioniranje%20uma web

MindFit - UČINKOVIT I SUSTAVAN TRENING UTEMELJEN NA ZNANSTVENOM PRISTUPU

Besplatni uvodni treninzi Zagreb, Rijeka i Zadar. Nadvladajte životne stresore, budite kreativni i iskušavajte osjećaj općeg zadovoljstva. Saznajte više.

MindFit, sustavan trening uma, podržava stvaranje novih zdravih neuroloških mreža za prevladavanje životnih stresora, potiče, između ostaloga, strateško promišljanje, inoviranje, kreativnost i stvara osjećaj općeg zadovoljstva, a održava se u Zagrebu, Zadru i Rijeci s besplatnim uvodnim treninzima.

Današnje radno okružje intenzivno stimulirano raznovrsnim stresorima primarno aktivira osnovni mehanizam uma – preživljavanje što ograničava strateško promišljanje, inoviranje, oblikovanje procesa donošenja odluka, kvalitetu međuljudskih odnosa i poimanje vlastitog samoodržavanja što je ključno za održivost poslovnog sustava. A provedena trogodišnja studija u SADu (National Ambulatory Medical Care Survey) svjedoči da je stres razlog čak 60-80% posjeta liječniku što uvelike opterećuje zdravstveni sustav i utječe na radnu učinkovitost.

Kada je um ugrožen tenzičnim i stresnim dinamikama, percepcija mogućnosti se sužava i um ulazi u reaktivnu fazu, defenzive, kratkovidnosti, obrane i samozaštite što utječe i na učinkovitost prilikom izvođenja svakodnevnih aktivnosti. To znači da neurološke mreže naprosto nisu dovoljno razvijene za prevladavanje mnogobrojnih životnih stresora smanjuje se produktivnost što utječe na učinkovitost sustava, opće zadovoljstvo, samopouzdanje... Kako god su potrebna formalna i iskustvena znanja na radnom mjestu tako je bitno imati znanje o regeneraciji ljudskog tijela i uma što utječe na brzinu te učinkovitost adaptacije na učestale promjene koje se konstantno odvijaju u poslovnom ozračju. Zbog toga se danas u većim poslovnim sustavima koji svjesno upravljaju ljudskim potencijalima provode strategije za razvoj uma, pozornosti, samosvijesti, upravljanje stresnim situacijama te širenje svijesti o osobnoj i timskoj odgovornosti.

Kako osnažiti um i tijelo za svakodnevni život jedno je od ključnih pitanja koje zaokuplja pojedince, tvrtke, znanstvenike i stručnjake na području svjesnog upravljanja ljudskim potencijalima.

U današnje vrijeme prisutne su mnogobrojne tehnike i treninzi za upravljanje stresom no manjka razumijevanje kako učinkovito reprogramirati um kako bi se stvorile nove neurološke mreže koje mogu podržati intenzivne svakodnevne dinamike. Primjerice, aktivnim se ljudima preporučuju tehnike meditacije ili opuštanja, a to za aktivnu osobu znači da se iz pozicije iznimne aktivnosti mora značajno smanjiti tempo djelovanja. To dovodi u pitanje učinkovitost praksi i nedosljednost u provođenju istih jer se stvara raskorak između htijenja i izvedbe što dugoročno rezultira općim nezadovoljstvom. Počesto se usmjerava fokus na mentalne dinamike, a zanemaruju se tijelo, emotivna stanja, nedostaje kvalitetnih, sustavnih informacija o tome kako općenito funkcionira ljudski sustav, a svjesno razumijevanje i relevantna znanja ključ su promjene i uspjeha. Kako bi se kvalitetno reprogramirao um i integrirale nove praske bitno je shvatiti obrasce ponašanja i načine kako funkcionira um.

Upravo je MindFit  pažljivo dizajniran sustav koji sadržava set alata za učinkovito reprogramiranje uma i stvaranje funkcionalne neuro platforme za, između ostalog, svjesno upravljanje stresnim stanjima, aktivaciju latentnih inteligencija, razvoj kreativnosti i inoviranja, unapređenje socio-emocionalnih vještina, kognitivnih sposobnosti… Utemeljen je na recentnim znanstvenim spoznajama iz područja upravljanja umom, odnosima, emocijama i psihofizičkim stanjima, a usmjeren na razumijevanje funkcioniranja osobnih resursa, obrazaca ponašanja, navika i vjerovanja koji utječu na svakodnevni život. Program se sastoji od, između ostaloga, tematskog predavanja o funkcioniranju uma kako bi svjesno percipirali i naučili što se točno zbiva u ljudskom sustavu. Uključuje i tehnike mindfulnessa u pokretu za razvoj svijesti o poveznicama uma i tijela. MindFit program uz tematsko predavanje i dinamičnu tjelesnu aktivnost obuhvaća i revitalizirajuće prakse opuštanja koje doprinose učinkovitom optimiziranju misaonih formi, povećavaju sposobnost fokusiranja, pažnje, koncentracije, produktivnosti…

Generalno, MindFit program omogućuje uvećanje osjećaja zadovoljstva i sreće, tjelesne vitalnosti i integraciju novih obrazaca ponašanja kojima se stvaraju nove funkcionalne neurološke mreže koje podržavaju svakodnevne dinamike te afirmativno utječu na poslovne, obiteljske i druge sociološke odnose. Stanja pojačane, potpune svjesnosti omogućuju razumijevanje važnosti prihvaćanja odgovornosti što doprinosi osobnoj učinkovitosti, olakšavaju donošenje odluka, doprinose stvaranju ugodnog obiteljskog i poslovnog okružja, bolju i kvalitetniju suradnju i sustavno ostvarivanje vrhunskih rezultata. 

Autorice i voditeljice MindFit programa su  Ivana Song i Ana Hart, stručnjakinje za razvoj osobnih i sistemskih potencijala.

MindFit trening se održava u Zagrebu, s početnim besplatnim uvodnim programom 17. svibnja od 18 do 19:30 sati (adresa: XXL 1 fitness, Zagrebački Velesajam, paviljon 25, Avenija Dubrovnik 15), u Rijeci 28. svibnja od 19:30 sati (Dvorana mladost, Trg Viktora Bubnja 1) i Zadru, 30. svibnja s početkom u 21 sat (Splitska 3). Trening traje 1,5 sat, a detaljne informacije o treningu i načinima prijave potražite putem originalcode.net  ili mindjump.co mrežnih stranica.

Arhiva