Media

VJEŽBA DISANJA ZA SVAKI DAN

Disanje nas spaja sa životom. Međutim, često nismo svjesni svog plitkog i brzog disanja, posebno kad se nalazimo pod stresom. U proteklih nekoliko tjedana izloženi smo nesvakidašnjem stresu i tako nam se otvorila savršena prilika za naučiti nešto jednostavno i vrlo važno. Nešto što smo prirodno dobili u naslijeđe, a opet, tako brzo zaboravili. Teška vremena uvijek nose priliku za rast.

Život započinje i završava disanjem. A između ova dva događaja trebali bi ga postati svjesni i koristiti ga jer se radi o najvećem resursu kojeg imamo. I nalazi se u nama, imamo neograničen pristup. Ako ga ne koristimo, ne samo da ne profitiramo i nemamo sav kapacitet koji bi mogli imati, već možemo imati niz negativnih posljedica. Možda smo ove dane i osvijestili kolika je važnost pluća, dok su upravo ona na udaru ovog virusa koji ne pozna granice.

Da ne ostane sve na riječima jer nam ona sama po sebi neće pomoći (iako razumijemo i sve nam jasno), u nastavku slijedi kratka vježba koja usmjerava pažnju upravo na disanje.

Vratimo se na opće postavke, vježbajmo disanje svaki dan i neka nam ispravno disanje postane nesvjesna kompetencija. Start from the basic.

Ovu vježbu disanja za vas je kreirala Kristina Smolić Lerš, više o njezinom radu saznajte ovdje.